Treningsuken

treningsuken_x2

treningsuken_x1treningsuken_002Den kommende uken må jeg fokusere på styrke og langturer. Høy puls under cardio er en sann favoritt hos meg, men nå må jeg benytte muligheten (les: treningssenteret) til å trene basisøvelser. Jeg vet at ferietreningen vil bli mye cardio og funksjonell styrke, så for ikke miste for mye muskelmasse vil jeg bruke de neste to ukene på basisøvelser med vekter. Jeg vet med meg selv at været har en veldig stor påvirkningskraft, så nå ønsker jeg meg regn for å få god samvittighet til å gå innendørs! Ja, jeg vet – sært og kjedelig! Uansett, forrige uke ble ganske bra. Jeg holdt meg til to økter med høy puls, og klarte å legge inn flere langturer på lav intensitet, ikke veldig lange turer, men passelig. Målet er å klare å begrense meg til to økter på 90% av maks pr. uke, samt ca 3 turer på 70% av maks. Klarer jeg dette har jeg bedre forutsettninger for å øke formen raskt. Mitt hovedproblem er at jeg trener for mye hardt. Dette er det dessverre mange som gjør feil. Kroppen trenger mye trening på lav intensitet for å bygge seg opp.  Forrige uke hvilte jeg både torsdag og delvis fredag  ettersom jeg ikke visste hvordan sykkelturen på lørdag skulle bli… Tror det var smart å ha friske bein til noen av de bratteste bakkene på vei mot Son. Speaking of Son, flere bilder fra helgen kommer senere! Ha en fin og sporty mandag så lenge!

 

 

Følg med på Facebook

3 thoughts on “Treningsuken

 1. “Mitt hovedproblem er at jeg trener for mye hardt. Dette er det dessverre mange som gjør feil. Kroppen trenger mye trening på lav intensitet for å bygge seg opp”
  Gjelder dette vesentlig cardio eller også styrketrening?
  jeg liker å gå tungt ut….
  Takk!!

  • Det gjelder både cardio og styrke. Når vi trener bryter vi kroppen ned. Den blir sterkere og bygger seg opp i hvileperioden frem mot neste økt. Med andre ord er det viktig å spise nok, samt få nok hvile i denne perioden. Du skal derfor la det gå lang nok tid mellom hver harde økt. Trener du en hard beinøkt, må disse musklene rekke å restituere seg før du trener dem på nytt, det dreier seg om alt fra 24 – 36 timer. I mellomtiden kan du trene en annen muskelgruppe (splitt – program) eller gjøre noe som ikke krever like hardt arbeid.

   Når det gjelder cardio er det viktig å la noen økter være skikkelig harde, 90% av maks. Mens andre økter er rolige, helt ned i 70% av maks (sone 2). Å trene i sone 2 oppleves nesten ikke som trening. Det skal være så rolig at du føler at det går for sakte. Dette er en treningssak.Pulsen skal holdes jevn hele veien. Under slike økter går jeg i oppoverbakke for å slippe pulsøkning. Økten bør vare en stund for at du skal få en utholdene effekt – alt fra 60 til 120 minutter, eller lengre. De fleste toppidrettsutøvere bygger formen best under de rolige øktene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge