Powersøndag: Hva er ditt ideal?

I helgen hadde vi en interessant diskusjon om hva som er dagens kroppsideal, og spesielt hva som er det perfekte kvinne-idealet. Mange vil ha det til at det er ett ideal som regjerer i dag og at mange jenter påvirkes av nettopp de samme bildene og idealene i media, men min oppfatning er at det ikke stemmer. Egentlig, hvis vi ser litt nærmere på de ulike kjente personene som det ofte refereres til, er det ganske store forskjeller på kropp og utseende. Noen er flatbrystet med tydelige overkroppsmuskler, andre har silikon, “barbiehår” og lange bein, andre igjen har store rumper, lite synlige muskler, men timeglassform, også er det hun som er slank, med litt muskler, og et vakkert ansikt.

Så hva er det vi liker da? Hvordan vil DU se ut eller hvem lar du deg påvirke mest av? Alle disse enkeltstående idealene er jo ulike og noen har det ene, mens andre har det andre, ingen har “alt” eller litt fra alle…

adrianalima_idealfitness_1_idealjohaug_idealkardashian_ideal

Jeg syntes diskusjonen er interessant fordi den egentlig bunner ut i at det er en del ulike idealer der ute. Alle vil jo ta seg bra ut, det er ikke noe nytt, ikke de siste 300 årene, men likevel er det ganske stort sprik i hvordan vi vil se ut. Dette får meg også til å tenke at disse ulike kvinnene helt sikkert også ha idealer, de er sikkert misfornøyde med noe og de skulle skikker ønsker seg mer av noe, eller mindre av noe annet. Idealer har alltid eksistert, men i 2016 er det virkelig store forskjeller og mye som er “akseptert”. Det er ikke noe galt i å ha idealer, men det er viktig å ta med seg at idealet bare er et menneske, som på akkurat samme måte som oss sikkert har noen (mange) komplekser.

Hvis du kunne valgt deg en idealkropp, hvilken ville du valgt? Er det noen av damene over eller kanskje en helt annen?

Følg med på Facebook

5 thoughts on “Powersøndag: Hva er ditt ideal?

 1. Egentlig er det ganske teit å ha et ideal, for man kan jo ikke bli noe man ikke er. Jeg er feks ikke bygd for å få Kim K sin kropp, så om det var det jeg hadde ønsket så hadde jeg jo følt meg dritt for alt annet. Jeg tror man burde sette idealet etter å bli en bedre utgave av seg selv, eller være fornøyd med seg selv og opprettholde det. Jeg skriver bevisst ikke “den beste utgaven av seg selv” for da tror jeg at man aldri blir fornøyd da heller, for er jo alltids noe man kan endre på og til en viss grad er jo det usunt.

  Mitt ideal er å forbedre meg selv litt av gangen og egentlig være fornøyd underveis, ikke fordi jeg higer etter et ideal men fordi jeg heller vil fokusere på min egen helse og velvære.

 2. Tro det eller ei, det er ikke alle som higer etter å se ut som andre – men som heller er opptatt av funksjonalitet og det å ha en kropp som er sunn og frisk nok til å stå i mot de belastninger den blir utsatt for gjennom livet. Det er også noen som er styrt av en indre motivasjon til det å trene, der selve aktiviteten og det å bevege seg gir oppriktig glede i seg selv, fremfor de kroppslige resultatene som ofte medfølger. Jeg har fulgt bloggen din lenge, mye på grunn av følelsen av at du har lagt fram temaet kosthold og trening på en avslappet måte. Likevel føler jeg nå at også din blogg begynner å bevege seg i retning av det presset som mange livsstilsbloggere (helt sikkert ubevisst) er med på å skape. Det er selvfølgelig ulikt hvordan den som leser tolker innholdet, men jeg mener likevel at om man som blogger skal forsøke å bidra til forebygging og helsefremming gjennom å opplyse folk flest om kosthold og trening, bør man ikke fronte dette gjennom fokus på kropp og utseende i så stor grad. Det er viktig å tenke på at det ikke bare er personer med stor kunnskap innen temaet kosthold og trening som leser blogg, og at det derfor er lett å påvirke i feil retning dersom man ikke er bevist på hvordan man legger ting frem :-)

  • Takk for konstruktiv tilbakemelding, men syntes du nødvendigvis dette er dårlige fotbilder?

   Jeg sier ikke at man må ha forbilder, men at det er helt normalt å ha det. :)

   • Nei, skal absolutt ikke påstå at dette nødvendigvis er dårlige forbilder :-) kommentaren min var ikke ment frekt eller som kritikk mot deg og alle dine innlegg – stort sett synes jeg du har reflekterte og gode innlegg – synes bare det er en viktig side av debatten om hvordan trening og livsstil blir frontet og hva som for noen bør ligge til grunn for motivasjonen for en sunn og aktiv livsstil :-)
    Det er helt klart vanlig å ha forbilder, og for noen kan det kanskje også være avgjørende for motivasjonen?! :-) det er alltid flere sider av en sak!

    • Nei da, jeg oppfattet det ikke som negativt. Tusen takk for at du stadig vekk er innom! Det gleder meg stort å kunne være til inspirasjon i hverdagen!

     Ha en sporty uke. :)
     Klem Karoline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge