New York Tips – Bilde Boom!

Husker dere at jeg var i NYC for ett år siden?! Etter at vi var der, har jeg fått flere mailer om at noen av dere har booket samme hotell som vi bodde på og at dere lot dere inspirer av noe av det vi gjorde. Det er så utrolig gøy og koselig å høre! Andre har også bedt om flere tips, og dere finner egentlig alle sammen HER, i kategorien New York 2012. I forrige uke fikk jeg igjen et spørsmål om jeg kunne komme med noe NYC tips, og nå har det seg jo sånn at jeg bare har vært der én gang så det er vel begrenset hvor mange tips jeg kan komme med. Ettersom jeg ble veldig glad i den byen, kastet jeg meg igjen over alle de 2000 bildene vi tok på en uke og har snekret sammen et nytt (og forhåpentligvis) inspirerende innlegg til dere. Det er ikke akkurat mange revolusjonerende tips, men heller litt av mine favoritter, hva jeg syntes var aller best, og kanskje ikke fult såå bra! Bortsett fra at jeg har på meg samme jakke på samtlige bilder (det var ikke akkurat varmt, til tross for at været var pent), håper jeg dette er inspirerende! Here we go: 


Sas flyr tur/retur Oslo – New York fra 3.990,- Tilbudet er tilgjenglig flere ganger i året, så dersom du følger med er det enkelt å skaffe billetter til denne prisen. Turen tar ca 8 timer over dammen, og maten og drikketilbudet om bord er fantastisk, til flymat å være. Vi fikk til og med sorbet som en liten forfriskning før ankomst.

Ink48 – A kimpton hotell. Vi brukte ganske lang tid på å finne det perfekte hotellet for oss. Både stil, bekvemmlighet, beliggenhet og pris spilte jo en rolle. Hotell i New York er ganske dyrt, så skal du ha litt standard må du uansett ut med noen ekstra kroner. Ink48 hadde alt det vi lette etter i tillegg til NY´s tredje beste takterrasse! Det gjør ingen ting med utsikt både fra bade, sengen óg takbaren når man først er i verdens beste by! Hotellet ligger på 11th Ave, 48th street. 12 minutter gangavstand til Time Square og Rockefeller center/ 5th Ave. Det var gratis WiFi på hele hotellet og oppredning på rommet 2 ganger om dagen (formiddag og kveld). Frokost valgte vi ikke å benytte oss av fordi denne ikke var spesielt imponerende etter min smak, det var heller ikke inkludert i prisen og mye dyrere enn alt annet man kunne få tak i. Det er faktisk ikke så normalt at frokost er inkludert på hotellene i NYC, så det fikk jeg bare akseptere, til tross for min store forkjærlighet for hotellbuffet… Vi fant heldigvis verdens beste fokostcafé som vi ente med å velge hver eneste morgen. Den tipser jeg om litt lengre ned. 

Hvor skal jeg begynne når jeg skal snakke om shopping?! Byen har alt og det finnes godbiter over hele Manhattan så det er bare å sette av tid. Etter en uke hvor jeg hadde vært innom nærmest alle shoppingområdene, fikk jeg noen klare favoritter selvfølgelig.

Mid.town: På 5th Ave, Madison, og Lexington Ave ligger det alt fra butikker til kjøpesenter og jeg aner ikke hvor mange timer vi tilbrakte i dette området, men det var mange. Her er Nike Town et must for alle som vi ha med seg noen (billige) joggesko! Det er utrolig mange mennesker her og det var kø utenfor inngangen hele tiden. Et tips er derfor å være der når det åpner (eller før det åpner naturligvis), det samme gjelder Abercrombie, som konstant har lange køer utenfor dørene. Videre er selvfølgelig den store Ralph Lauren butikken en favoritt – M og jeg brukte i overkant av to timer bare i den ene avdelingen… Applestore er absolutt verdt et besøk. Må ikke glemme alle magasinene da. Bergdorf Goodman, Sakse, Barney og Bloomingdales er alle verdt et besøk, men prisene er litt stivere.

Jeg hadde egentlig lovet meg selv (og min bedre halvdel) at jeg ikke skulle gå innom verken H&M eller Zara i New York, men går det an å gjøre en større tabbe?! Beklager, men amerikansk mote er nå en gang ikke den aller fineste, og det er en grunn til at svensker og spanjoler har gjort det bra. Zara og H&M på 5th Ave var de beste butikkene jeg har vært i noen gang! Aldri større, freshere, finer og med bedre utvalg! Gosh! Jeg er så glad jeg (tittet) innom den siste dagen vi hadde satt av til shopping! 

Amerikanske motebutikker som er morsomme å ta en tur innom, er Banan Republic, Club Monaco, J.Press og Forever 21. Det finnes mye “harry” og mye fint, etter min mening tok det litt tid å sortere, men absolutt verdt en tur innom. Prisen er jo latterlig billig sammenliknet med her hjemme også finnes jo ikke disse merkene i Norge. 

Sephora har alt av makeup til en super snill pris, men vil du ha Redken produkter for håret må du oppsøke egne butikker. Det lå en liten Redken butikk i krysset 5th Ave, 47 street. 50,-  for en sjampo! Det er billig det :D

Bleeckerstreet i Greenwich Village. En fantastisk nydelig gate med små hus og søte butikker. Alle amerikanske designerforretninger ligger på rekke og rad og betjeningen er utrolig koselig! Du finner flere Marc Jacobs og Marc by Marc butikker, Ralph Lauren, Michael Kors og Rag&Bone. Samt Purdy girl som har supersøte kjoler og skobutikken Steve By Steve Madden (som er litt mer eksklusiv en “bare” Steve Madden). Må ikke glemme skobutikken Shoegasm forresten! Ligger flere steder på Manhatten, men en fin butikk lå i overgangen Meatpacking district / Greenwich. Kjøpte bare tre par her… hehe. I samme området ligger også DSW (designer shoe wearhouse). Såå verdt et besøk!! 

Soho: Spring street, Prince street, Mercer- og Green street, samt West Broadway i Soho havnet også langt oppe på listen. Broadway på lower manhatten var bare kaotisk, upersonlig og slitsom. Der brukte vi verken tid eller penger… I de nevnte gatene finner du både billige og dyre butikker. For eksempel J.Crew, som ble en av mine favoritter, men også intermix, Victoria Secret, sabel Marant og Vintagebutikken; “What comes around goes around”, for å nevne noe. 

Woodbury Common: Et stort outlet 60 minutter utenfor sentrum. Det er topp å reise til et Outlet dersom du vil finne godbiter til en billigere penge. Butikkene var både ryddige og pene, men jeg kommer ikke til å bruke tid på å reise hit neste gang jeg er i NY. Av klassiske klær er det mye å velge i, men ellers er utvalget fra eldre sesonger og jeg ville derfor ikke shoppe masse før jeg hadde sette utvalget i butikkene i sentrum…  Etter å ha vært der i fem timer var vi mer enn ferdige. 

Macy´s: Jeg ble heller ikke fasinert her. Kall meg gjerne sær :p Jeg liker butikker som er mer oversiktelige enn dette, for å si det sånn. Uansett, de er verdens største, men utvalget er preget av amerikansk (lavpris) mote, og det er ikke alltid like vakkert, spør du meg. Sunglasshut, som dere ser under, var forresten veldig bra! Solbrille*elsk! Den butikken finnes over hele byen, så du må ikke hit for å få tak i et rimelig par akkurat.


Ja, carries leilighet er et must, det var vel ikke noe nytt! 66 Perry street er adressen, og den ligger et steinkast fra Bleeckerstreet i Greenwich village. 

Etter en tur “hos Carrie” er det et absolutt must å gå innom Magnolia bakery. Filialen i Bleeckerstreet er utrolig koselig og det føles som du kommer rett inn i et 60-talls kjøkken. Cup cakesene er derimot så utrolig søte at til og meg jeg bare klarte en halv, men det var forferdelig gode da! 

Makroner er mitt favoritt godteri! Hvis jeg skal unne meg noe ekstra kjøper jeg heller en makron eller to enn et lass med noe annet… Disse fra Laduree er New Yorks beste og det er et helt hav å velge i! Jeg brukte litt tid på å bestemme meg, kan man si. Laduree ligger uptown på Madison Ave. 

Jeg har lyst til å klone dette konseptet å ta det til Norge! Hvorfor har ingen lyktes med dette her?! Pink Berry er yoghurtis med “extra alt” som de sier i Sverige… Elsker det! Finnes over hele Manhattan, bare ta en titt HER for å finne den som er nærmest deg. 


Vi satte av en hel dag til Central park. Vi begynte på toppen å gikk gjennom hele parken. Det var en nydelig og koselig tur, og jeg skulle ønske jeg hadde hatt mye mer tid i denne byen for blant annet å få tid til en joggetur her! Skal gjøre det neste gang altså!! Litt over midtveis i parken stoppet vi for en lunsj på The Boat House. Vi drakk rosé i baren og spiste typisk amerikansk mat –  dobble mini burgers. 

Uansett om du skal kjøpe noe eller ikke: Applestore er et must å besøk! Fasinerende at butikken er bygd under jorden med et inngangsparti som ikke ligner noe annet. Jeg passet selvfølgelig på å legge igjen bloggadressen på en tilfeldig ipad. Haha, tror ikke jeg fikk noen amerikanske lesere av den grunn, men det er jo lov å prøve! 

The Standard Grill ligger i tilknytning til The standard hotell, under High Line i Meatpacking district. Fantastisk god mat! Jeg ble anbefalt lamme carré, det anbefaler jeg videre også! Utsøkt og nydelig. Det er viktig å bestille bord på forhånd. Book bord på Opeantable.com, kjempe enkelt og egentlig veldig lurt uansett hvilken restaurant du vil besøke i NYC. 

Vi er kanskje over middels glad i sushi, men dette ble to much for oss begge. Levende østers, rå krabbe og en shot med rogn… Men fint skal det være. Dette regnes som en av New York beste – Sushi Yasuda var navnet. Du kan jo teste hvis du tør… ;)

Minetta Tavern var nok en av våre beste smaksopplevelser. Vi spiste høne, av alle ting, men det var så fantastisk godt! Restauranten ligger godt gjemt i Greenwich village / soho og er ikke en typisk turistfelle. Lang i fra! Den er nesten litt vanskelig å få øye på med det lille skilte høyt over gaten. Dette er nok min absolutte favoritt og du må definitivt bestille bord god tid i forveien. Book bord på Opeantable.com


The Boat House er vel motsvarenheten til Minetta Taver. 100 % turistattraksjon, men likevel veldig sofistikert og med nydelig lunsjmeny. M spiste mini burgers og jeg spiste fish & chips, alt hjemmelaget og utrolig godt!! Her er det også veldig vanskelig å få bord. Vi ble sittende i baren i 1,5 timer, og etter like mye rosévin fikk vi endelig bord.. Anbefaler også her å booke bord på opeantable på forhånd, hvis du ikke vil bruke lang tid i baren da! Veldig koselig det også. Bartenderen var veldig morsom og fortalte mange historier om hans siste Norgesbesøk – folk i NYC er så vennlige, aldri en sur mine å finne uansett hvor du beveger deg!

Absolutt favoritt! Le pain quotidien ble vår frokostfavoritt! Caféen er fransk og ligger flere steder på Manhattan. Vi tok en taxi fra hotellet til den frokostcaféen som lå nærmest det stedet vi skulle begynne den dagen og fikk dermed en god start uansett hva. Det verste jeg vet er å lete etter frokost i lang tid. Finnes det noe som kan få meg i dårligere humør? Neppe.  På la pain quotidien kan du bestille bread basket og egg, tallerken med skinke og grønnsaker, fantastisk parfait, havregrøt, müsli og yoghurt og friske bær! Så mye godt, kunne nesten ikke velge hver eneste dag! Toppet det hele med en faaannntttaaasssstiiisk varm sjokolade! Varm melk + flytende sjokolade = nam så godt! :D 

230 fifth er stedet hvor du kan spise lunsj med utsikt rett mot Empire state building. Maten er kanskje ikke helt gourmet, men det var veldig lett og godt og som sagt, utsikten er nok den beste du kan få til lunsj! Anbefaler en strawberry bellini også. Setter prikken over i´en ;) Rooftop baren er bare åpen for lunsj lørdag og søndag og ligger som navnet sier på 5th Ave 230, hjørnet av 27th street. 

En stopp hos Organic Avenue er et must under shoppingrunden. De har utrolig mange gode smoothier og juicer på flaske, samt helt andre priser på spirulina, hvetegress og annet sunt og godt, sammenlinket med Norge! Organic Avenue ligger mange steder over hele Manhattan. Et stopp hos “One lucky duck” er også en favoritt og must å teste ut! Åh, det er så mye godt og sunt i New York!! Heaven! Veldig synd at jeg ikke fant noen bilder fra da vi var her… 

Det er ikke akkurat slik at jeg tar med meg norsk mat i bagasjen eller bare spiser pizza margarita når jeg er utenlands, men å besøke en skandinavisk restaurant og spise sandwich med Jarlsberg i NYC var jo passelig morsomt da, spesielt når både kokken og stedet har vært godt omtalt og er veldig populært! Smörgås chef ligger i West Village og er absolutt verdt et besøk til lunsj! 

Du må hvertfall opp i ett høyt hus når du er i NYC første gang. Vi valgte Empire state bulding fordi alle andre har begynt å foretrekke Rockefeller. Jeg er egentlig ikke noe glad i turistattraksjoner, men vi kunne jo ikke komme hjem uten dette besøket, så da var det hvertfall litt gøy å gå mot strømmen denne gangen… Vi bestilte priority billetter og var på plass rett før kl 08 om morgenen, for å unngå kø. Viste seg at vi var alene om å være her så tidlig så det var litt unødvendig bruk av penger, men akkurat da var det bedre å være på den sikre siden, vi ville jo ikke bruke hele dagen. Vi bestilte i tillegg billetter helt opp til etasje 102. Herlighet. Hadde jeg visst hva det ville si, hadde jeg nok aldri gjort det. Jeg har både heis og høydeskrekk, og den siste turen fra 82. til 102 etasje var det mild sakt ubehagelig. Heisen var mekanisk og de 20 “etasjene” var egentlig bare et langt betongrør… Men vi kom helskinnet både opp og ned og det var jo gøy å ha vært der oppe da!  

En annen ting jeg ikke er så glad i, er reklameboards som blinker… Time square er jo kjent for akkurat dette. Vi besøkte Time square bare én gang på en uke og det syntes jeg var helt topp. For meg holder det å se dette én gang. Det er jo gøy å ha vært der da, så vi kysset i den rød trappen noen minutter og sugde inn inntrykkene av alle turistene som var mer enn litt bege
istret for å all verdens reklame intravenøst. 

FN Hovedkvarter og pistolen er verdt å ta en sving forbi! 

Inne på Grand central station finnes det et stort matmarked med alt tenkelig og utenkelig. Grand central station er i seg selv verdt et besøk, men matmarkede var like overveldende, syntes jeg. 

Hvis du er like glad i Seinfeld som Mattias, kan det kanskje være gøy å besøke restauranten fra serien?! Hehe, jeg måtte jo være med på det så mye som jeg trakk han med på Sex in the City severdigheter! Tom´s Restaurant ligger uptown på Broadway i krysset ved 112th street.  Herfra er det kort vei til toppen av Central park, så det kan være en god idé å ta turen dit etterpå. Det gjorde vi. 


Egentlig mener jeg ikke at du ikke trenger å se Frihetsgudinnen, for den i seg selv er jo verdt en titt, men turen ut dit med Staten Island ferjen, var absolutt ikke som forventet. Det var nesten ikke mulig å se noen ting og utrolig mange mennesker, mye kaos og lang ventetid. Disse bildene er det bare flaks at jeg fikk, for å si det sånn. Haha, måtte holde kameraet langt over hodet på en stor mengde mennesker og satse på at det ble fokus på rett sted. Det ble det, heldigvis. :) Finnes flere andre alternativer for å se Frihetsgudinnen, så jeg anbefaler absolutt å sjekke ut dem til fordel for gratisferjen til Staten Island. 

Restaurant Tao: Vi satt på et bord med fire andre norske par rundt oss hvor alle jentene var der av samme grunn, de ville se den velkjente Buddah´en fra Sex in the City serien. Dette ble derfor en soleklar nedtur. Jeg er ikke så interessert i å treffe halve Norge når jeg er i utlandet, så vi styrte langt unna restauranter i samme sjanger som dette resten av uken. Servicen var i tillegg ikke så god og det var musikk som på et disco, men Fortune cookiesen til dessert var fab, det skal de ha. ;) 

Oksen på wall street var heller ikke mye til skue. Den var jo beskyttet av et langt gjerde og i tillegg hadde den vakter som tok betalt for at du skulle komme inntil å ta bilde. Spesielt altså!

Til slutt: Velg gode sko, Manhattan er fantastisk å gå! Det er mitt siste tips.


Dette var nok det lengste innlegget jeg har laget noen gang, men sånn går det når jeg må velge mellom 2000 bilder og fantastiske opplevelser! :)

Følg med på Facebook

20 thoughts on “New York Tips – Bilde Boom!

 1. For en super guide, ser du har tatt deg god tid til denne. Passer perfekt for meg som skal på en 10-dagers veninnetur til NY i sommer. Den franske frokostrestauranten skal vi absolutt dra til, virket helt nydelig! Takk for gode tips :)

 2. Tusen takk for at du tok deg tid til å sette sammen dette innlegget! Jeg har bare lyst til å sette meg på første fly dit med en gang :)

  -Jeg vet at dette er er privat spørsmål, men jeg bare lurer på hvor mye man burde regne i “lommepenger?” Alt etter hva man vil kjøpe selvfølgelig, men det er jo kjekt å spare tidlig :-)

 3. Ida:

  Så koselig at du ble inspirert!! :)
  Lommepenger kommer helt an på hva og hvor mye du skal handle, men mat er ikke så veldig mye billigere enn i Norge, så hvis du går på litt finere restauranter (noen av de jeg tipset om her) så bør du nok regne 3000 kr til mat på en uke hvertfall… Går jo an å leve veldig billig også da, så det er egentlig veldig opp til deg selv. :)

  // K

 4. Tusen tusen takk for det ubeskrivelig herlige innlegget ditt:-) Har fått så mye tips som jg. ikke stoler helt på rundt forbi, men din smak når det gjelder mat og klær appelerer 100 % til meg/oss her hjemme så dette var akkurat det vi var ute etter !!!! helt herlig at du tok deg tid, nå gjenstår bare pakking som alltid er like vanskelig… vil jo gjerne være litt fancy samtidig som vi må holde varmen!

  Ønsker deg en fantastisk påskeferie ,kos deg masse:-)

  Mange takknemlighetsklemmer fra happy family :-):-):-):-)

 5. Tusen tusen takk Karoline. Det var helt fantastisk at du tok deg tid til dette:-) Du har gitt oss så mange gode tips for vår tur som gjør meg superhappy, da din smak når det gjelder mat og klær er veldig veldig BRA!!!

  Ønsker deg en fantastisk påske!

  Mange takknemlighetsklemmer fra superhappy family four :-)

 6. For et fantastisk innlegg. Takk for at du satt dette sammen :) jeg var i new york for fire år siden selv, men nå fikk jeg ekstra lyst til å reise tilbake.

  Forresten, i går hadde jeg ikke lyst til å dra på trening i det hele tatt, men så klikket jeg inn på bloggen din og motivasjonen kom tilbake. Hadde en så fantastisk økt at jeg er støl i hele kroppen i dag. Herlig å føle at man virkelig ga alt, selv om jeg går som en kråke i dag, hihi.

 7. Kjempeflott innlegg, var innom flere av disse stedene i sommer:) lurte på hvor jakkene du har på deg på bildene er fra? Kjempefine begge to, er på jakt etter noe lignende;)

 8. ahh, fristet ikke mindre å dra til NYC etter å lest dette innlegge da:-P Dette er den perfekte bloggen med litt av alt :-D

 9. cecilie:

  Så gøy at det falt i smak! Ingen ting er bedre enn det :D Dere må ha en veldig fin tur – må si jeg er passelig missunnelig altså ;)

  Klem K

 10. Jeg har lest hver eneste innlegg du har lagt ut fra NY tidligere, (ettersom jeg skal der selv om en måned!!) men dette innlegget var supert! Likte spesielt godt at du tar med det som ikke er verdt å få med seg, da man kan spare mye tid og penger på dette.

  Bare et spørsmål; hva koster vanlige Converse og hvor begynte prisen på Nike-skoene? :-)

 11. new york høres bare mer fantastisk ut nå, enn det jeg i det hele tatt kunne forestilt meg! tusen takk for gode tips, håper jeg kommer meg over dammen i nærmeste fremtid :D

 12. Astrid:

  Så bra at du likte det, Astrid! Ingen ting gleder meg mer, når jeg brker såpass mye tid på et innlegg :D

  Converse kjøpte jeg dessverre ikke selv, så det vet jeg ikke. Men tipper det er som Nike, at du kan regne med 50% ca. Nikeskoene jeg kjøpte kostet fra 400 – 600 nok :)

  Klem K :)

 13. Fantastisk bra innlegg! Jeg fikk lyst til å flytte til NYC av å lese dette…! Har vært der 3 ganger, men får virkelig aldri nok:)

  Du ser alltid så flott og fresh ut; elsker den grønne jakken din!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge