Mingling & Kake

Kl 14:45 

Under planleggingen av bryllupet ønsket vi oss en golfbil som vi kunne kjøre fra kirken til festen. Med tanke på at området var veldig komprimert, hadde det vært en morsom greie å sette seg i en golfbil for en liten runde rundt Skanör mens gjestene gikk fra kirken til hotellet. Golfbil var ikke å få tak i, så da falt valget på å gå i tog sammen med gjestene, og det angrer jeg ikke på! Noe så fint! Vi snakker om å gå 100 – 150 meter, og været var jo også veldig bra! Jeg hadde kjøpt inn paraplyer til brudefølget vårt, men disse fikk jeg altså ikke bruk for.  Hele veien kunne vi høre musikken fra Dj som hadde startet festen på Hotell Gässlinge. Jeg hadde ikke sett venuen vår ferdig pyntete ettersom alt dette var ordnet av Mattias, hotellet og venner tidligere på dagen. Følelsen av å komme inn i bakgården til bassenget, ballonger, pynt, musikk og servitører var helt magisk. Ikke en liten detalj var glemt, men det var sikkert smart at jeg hadde laget et kart i 2D som de kunne følge under oppriggingen – jeg var jo sånn passe sikker på hvordan jeg ville ha det ;-).

Musikk under mottagelsen /minglingen er utrolig fint, og vi ønsket å skape en Poolparty-stemning. Vi hadde derfor DJ og saksofonist hele ettermiddagen. I forkant hadde vi blitt enige om at de kun skulle spille Soft House Lounge. Stemningen de satte var upåklagelig. De var så samstemte og spilte akkurat passe høyt slik at praten gikk fint blant gjestene.

Flamingoen i rosè gold er bestilt fra Australia, Sunnylife.com – Pass på lang leveransetid på denne ;-) Alle ballongene og tassels er fra Festligeting.no. Vi måtte ha 5 tanker helium á 450 liter for 3 gigabaloons, 5 poolbaloons og til sammen 60 vanlige ballonger til ballongbuketter. Hvis du har bryllup i Oslo kan du få ballongene levert ferdig oppblåst med helium.

Kl 15:30

Vi ønsket å skjære kaken på dagtid, og det kan jeg love dere at ble godt tatt i mot hos gjestene!! Grunnene til at vi ønsket det var mange. For det første hadde jeg, min mamma og min tante lagt ned et par arbeidsdager i å bake hele kaken… Jeg ville derfor ha fine bilder av den, i tillegg til at vi fortjente å smake den når vi ikke var stapp mette etter middag! En annen ting er at når gjestene har sittet en time i kirken og generelt småprater med alle i flere timer i påvente av middag er det godt med noe søtt. Vi fikk mange tilbakemeldinger på at gjestene forsynte seg både èn og to ganger ekstra, og det skjer ikke særlig ofte når klokken har passert midnatt og magen er mett. Uansett om man bestiller kaken fra en flink konditor eller baker den selv, så er den verdt å spise på dagtid. Den koster jo en liten formue uansett, så hvorfor ikke nyte den til det fulle?

Kaken er en 5 etasjer konfektkake, bakt på belgisk sjokolade med konjakk, appelsin og valnøtter. Fyllet et en smørkrem med ferske bringebær. Kakebunnen er en oppskrift fra min mimmi (mormor) og den ble første gang bakt i barselgave til mamma da jeg ble født, så det var litt ekstra spesielt for meg å bruke denne oppskriften. Dessverre kunne verken mimmi eller morfar være tilstede på bryllupet, men vi sendte dem telefonbilder underveis. Kaketoppen bestilte jeg på Etsy, du finner kunstneren HER.  Må gi han litt cred for servicen hans var utrolig bra og han gjorde alt for at jeg skulle få alt jeg bestilte i tide… Blomstene fikk vi fra samme blomsterdekoratør som vi bruker på resten av bryllupet, Anna Gouteva i Malmö.

Vi hadde en photoboot som vi hadde organisert selv, med et polaroidkamera og diverse props som jeg hadde kjøpt på lekebutikken Standard blant annet. De har nettbutikk, veldig enkelt! Elsker når det er ekte props og ikke sånne pinner med papp :-) En gjestebok anbefaler jeg virkelig! Det var en veldig fin gave å lese alle hilsenene fra gjester da vi kom hjem fra bryllupsreisen.

Denne rammen fikk jeg inspirasjon til på amerikanske bryllupssider og malen kjøpte jeg via Etsy.com HER. Husk at dette bare er en Pdf-fil. Du må sende den til et kopisenter i nærheten av deg. Vi betalte ca 400,- for å få den utskåret i tykk papp. Jeg endret i tillegg litt font og farge i samarbeid med selgeren på etsy. Det er det som er så bra med etsy, de tilpasser alt etter eget ønske. Vi passet på å sende denne rammen rundt til alle gjestene slik at de kunne ta bilder.

Kl 16:15

Rett over klokken fire begynte vi å gjøre oss klare for foto med familie, brudefølge og deretter våre egne portrettfot. Vi tilbrakte ca 1 time sammen med gjestene under minglingen og det var en veldig fin tid. Gjestene fikk gratulere oss og prate litt om vielsen. Det var herlig å få slappe av, drikke bobler og omgås gjestene rett etter kirken i stedet for å stresse av sted til fotografering med det samme. Hvis dette skal gjennomføres, er dere avhengig av en fotograf som har full kontroll på tidsskjema. Hvis ikke forsvinner denne tiden på et blunk! Trust me! Vår fotograf var såpass delaktig at hun hadde laget et fullt kjøreskjema for dagen. Hun kom å prikket meg på ryggen og dirigerte oss rundt på en diskré måte hele tiden, men ingen ting føltes stressende.

Vi var utrolig heldige med været! Det var lett skydekke, sol og 20 grader hele dagen! Når vi forlot minglimgen hadde gjestene mer enn nok med å drikke bobler, spise fingermat og kose seg i godværet.

FOTO: Anna Lauridsen 

 

Følg med på Facebook

2 thoughts on “Mingling & Kake

    • Det er så klart veldig viktig! Vi hadde ikke akkurat veldig mange ballonger sammenliknet med hva som kan selges til hele befolkningen på 17.mai, men klart at alle bør ta sitt ansvar for å holde forbruket nede. :-) Vi var påpasselige med at alle ballonger ble ødelagt etter bruk og kastet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge