Bryllup – Vielsen

Kl 14:00 ringte kirkeklokkene

Gjestene var på plass 13:50. Utrolig glad for at jeg hadde vært nøye med å skrive i programmet at det var oppmøte mellom 13:30 og 13:50. Vi hadde nemlig bestemt at Mattias med sitte følge skulle gå inn i kirken alene, etter alle andre bare i påvente av oss. For å unngå forsinkelse måtte vi passe på at han kunne gå inn 13:55. Vi hadde valgt ut en “daytime toastmaster” som holdt styr på alt som skulle skje frem til middag 17:30. Hun hadde ansvar for all rigging i forkant av vielse både i kirke og festlokale (stor jobb!!) og for å gi praktisk info til gjestene når de ankom kirken, samt etter. Hun delte også ut papirposer med roseblader som vi hadde bestilt hos blomsterdekoratør og programmet vårt. Jeg vil legge til at vi valgte søsteren til Mattias for denne jobben. Hun er effektiv og prosjektleder av yrke. I tillegg er hun ikke redd for å ta ordet i store forsamlinger.

Mattias venter sammen med de andre ved alteret. Pappa møter meg utenfor kirken og vi er straks klare for å gå opp midtgangen. Alt kan ikke gå etter planen, og selvfølgelig rakk ikke mine brudepiker å rette på kjole og slep før vi skulle inn, så den jobben ble pappa sin. Stakkar – han hadde jo ikke sett kjolen før og ante ikke at det var tre lag blonder og to lag tyll som alle måtte trekkes på ulik måte for at dette skulle bli pent (!) Haha. Vi beholdt roen og gikk inn med kjolen litt sånn på halv tolv – uten at noen la merke til det ;-)

Mattias kom ned trappen ved alteret, og vi gikk sammen opp. Jeg var rolig innvendig helt til dette sekund. Hjertet begynte virkelig å pumpe da han tok tak i armen min og fortalte meg hvor vakker jeg var. Jeg hadde egentlig ikke trodd jeg skulle bli nervøs og jeg vil vel heller ikke kalle det nervøs, men heller “oppgiret”. Det er jo en ekstremt mektig følelse å gå inn i kirken til synet av smilende venner og familie, men ikke minst mannen i ditt liv. Jeg følte meg som verdens heldigste!

Maja, Elize, Jennifer og Andrè var helt fantastiske. De hadde full kontroll på meg, blomster og kjole hele tiden. Tenk å ha en sånn bukett venner ved sin side på en så viktig dag! Jeg får tårer i øynene hver gang jeg tenker på det. Vi har mange flotte bilder av tårer, blikk og latter mellom oss underveis i vielsen, men de ønsker vi å holde for oss selv.

Min brudebukett er fra Anna Gouteva i Malmö. Hun dekorerte kirken og festlokalet helt fantastisk! Jeg skal lage en liten “utstyrsliste” slik at det er lett å finne tilbake til leverandørene våre hvis noe er av interesse.

Vi brukte lang tid på å sette sammen programmet til gudstjenesten. For oss var det viktig å  velge sanger som betyr noe for oss og som vekker noe i oss. Vi var utradisjonelle både hva gjelder inngang og utgang. Begge deler ble godt tatt i mot hos presten, det var jo ekstra gøy og litt flaks at vi fikk ha det akkurat slik vi ønsket! Vi er veldig fornøyde med hvordan det ble, og spesielt at søsteren og svogeren til Mattias sang og spilte begge solosangene. Det var rørende og helt magisk å høre på. Det var virkelig noe vi ønsket oss!

Musikk i kirken: 

Inngang: Kygo – Intro (på albumet Cloud Nine)

Salme: Guds kärleik er som stranden

Solosang: Lana Del Ray – Young & Beautiful

Solosang 2: Kent – Utan Dina Andetag

Salme 2: Å leve, det er å elska

Utgang: Fergie – A Little Party Never Kill Nobody

Preken til presten var fantastisk, veldig kort fortalt handlet den om hvor viktig det er å salte forholdet. Ikke som å “strø salt i såret”, men som en smaksforsterker. Beholde piffen og holdet liv i forholdet. Vi fikk en pose med fire bokser salt i gave, ganske morsomt!

På vei ut av kirken ble det et kyss på toppen av trappen før vi danset ut til dagens beste partymusikk!

Utenfor kirken ble vi møtt av alle gjestene med roseblader og hurrarop. Deretter dannet vi et tog og gikk sammen ca 100 meter til festlokalet. Alle gratulasjoner ble spart til vi ankom minglingen…

Foto: Anna lauridsen /Kulla foto

Følg med på Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge