Bryllup – Forbredelser

 Kl 08 – 11

Bryllupsdagen startet tidlig for min del. Jeg spiste frokost på hotellet kl 07, og tok i mot Jenny Hildring, min make-up artist, allerede kl 08:00. Ettersom vi og alle gjestene bodde på samme hotell, hadde vi ordnet det slik at jeg og Mattias bodde i bryllupssuiten hele helgen, men at jeg på bryllupsdagen hadde en annen suite for meg og mitt brudefølge. Mattias fikk ha vårt rom til seg og sine to bestmans.

Det er mange ting som skal klaffe på en bryllusdag, og min make-up artist måtte reise videre til et annet bryllup kl 11, derfor sendte jeg mine tre jenter til en lokal frisør i Skanör hvor de fikk styling. Når de var ferdig der, ca kl 10, kom de til meg på suiten. De to første timene av forberedelsene var en helt spesiell tid for meg. Jeg husker at jeg hadde hatt et skyhøyt tempo dagen før, med forberedelser av gjestegaver, ballonger og pynt, baking av bryllupskake, møte med presten og mottagelse av alle gjestene. Pulsen var høy og lunsjen ble inntatt ved 17 tiden. Helt håpløst. Derfor var det å lande i frisørstolen på bryllupsdagen en fantastisk følelse. Jeg kunne slippe all planlegging. Oppgaver var deligert og jeg skulle fra nå av bare ha me-time i mange timer. Lite visste jeg om alt som skjedde i kulissene, men det er en annen historie. ;-)

Mattias og hans følge brukte ganske mange timer på å ordne i stand i festlokalet. Vi har ikke så mange bilder av det, dessverre, men Mattias måtte både ta seg en svømmetur i bassenget og dykke ned på 2,5 meter dyp for å plassere ut lodd til diverse ballonger. Innsatsen var på topp! I et par timer koste de seg heldigvis i bryllupssuiten med champagne, sigarer og skalldyrsalat. Dagen før prakket jeg på dem noen vitamin well i matchende farge, men mer fikk jeg ikke lov til å dandere hos dem ;-) Haha.

Vi koste oss med bær-smoothie og fruktfat, Vitamin well, Propud fra Barbells, franske makroner fra Sebastian Bruno og Prosecco selvfølgelig! Denne formiddagen var min matlyst så og si fraværende. Jeg hadde også bestil lunsj, og vi fikk fantastiske skalldyrsalater, men jeg klarte ikke annet enn smoothie og frukt. Jeg følte meg ikke nervøs, men jeg var alt for opptatt av detaljene til å klare å slappe av med mat. Jeg er utrolig glad for at jeg bestilte smoothie fra hotellet – noe så godt!

Brudefølget mitt fikk morgenkåper med teksten “Bridesmaid for a day, friend for life”, “Maid of Honor for a day, friend for life” og “Braidsfriend for a day, friend for life”. På min morgenkåpe sto det “Bride for a day, wife for life”. Disse setningene lagde jeg selv og spesialbestile morgenkåpene hos The Little Lovebird HER (ikke spons). Anbefaler å bestille minimum 3 måneder i forkant, det var lang leveringstid på spesialbestillinger.

Kl 11-13

Denne formiddagen gikk så fort! Nå var vi endelig klare for å ta på kjolen. Jeg er glad for at jeg hadde en veldig rutinert fotograf tilstedet, for hun hadde full kontroll på hvor lang tid dette kunne ta… Jada. Vi brukte vel ca 1 time på hele stasen! Anna lauridsen, som jeg har skrytt av mange ganger før, er virkelig en drøm å jobbe med på en bryllupsdag!

Etter at kjole og slør var på fikk jeg 15 minutter pause mens fotografen måtte over til Mattias og Co for de siste bildene av dem. Her fikk jeg muligheten til å lese igjennom talen min, og det var vel ca første og eneste gange jeg leste ordentlig igjennom den før jeg faktisk skulle holde den senere på kvelden. Nervøst!

Kl 13:30

Vi er klare for å gå over gaten til kirken. Jeg var ekstremt nervøs for at gjetser og familie skulle få et glimt av meg på forhånd. Men aller viktigst var det at Mattias ikke så meg, så klart! Akkurat her er jeg litt gammeldags og synes halve romantikken ligger i at “first look” er i kirken på vei opp midtgangen. Akkurat nå treffer nervøsiteten meg midt i ansiktet. Den neste halvtimen føltes som en evighet!

FOTO: Anna Lauridsen / Kulla foto

Følg med på Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge