I kjent stil lager jeg påskemasipanen min selv og i år lagde jeg to varianter marsipan, her er oppskriftene:
sukkerfri marsipan:
- 200g mandelmel
- 3 eggehviter
- 50g sukrinmelis
- 86% sjokolade eller en sukkerfri melkesjokolade
Vegansk marsipan:
- 200g mandelmel
- ca 8-10 dadler
- vegansk sjokolade
Bland ingrediensene til den første marsipanen i en bakebolle og kna godt sammen. Pakk i plastfolie og la ligge i kjøleskap 1time.
Vil du lage den veganske marsipanen må du bruke foodprosessor eller stavmikser for å blande mandelmel og dadler godt sammen.
Rull til kuler, smelt sjokolade i vannbad og dypp kulene i sjokolade. Jeg fant frem en liten del av strøsselsamlingen min, det er jo så gøy med litt sparkel på påskegodteri ;-)
Sett dem kjølig i minimum 30 minutter.
I år brukte jeg mandelmel, ikke finmalte mandler og derfor ble begge variantene såpass mørke på farge, normalt blir marsipanen med egg lys hvis jeg bruker fettreduserte finmalte mandler.
Sjokoladen som ble til overs etter at jeg hadde dyppet alle kulene helte jeg over i hjerteformer.