Årets sukkerfrie påskeegg

SnapseedIMG_0140

I kjent stil lager jeg påskemasipanen min selv og i år lagde jeg to varianter marsipan, her er oppskriftene:

sukkerfri marsipan:

  1. 200g mandelmel
  2. 3 eggehviter
  3. 50g sukrinmelis
  4. 86% sjokolade eller en sukkerfri melkesjokolade

Vegansk marsipan:

  1. 200g mandelmel
  2. ca 8-10 dadler
  3. vegansk sjokolade

IMG_0139

Bland ingrediensene til den første marsipanen i en bakebolle og kna godt sammen. Pakk i plastfolie og la ligge i kjøleskap 1time.

Vil du lage den veganske marsipanen må du bruke foodprosessor eller stavmikser for å blande mandelmel og dadler godt sammen.

IMG_0138

Rull til kuler, smelt sjokolade i vannbad og dypp kulene i sjokolade. Jeg fant frem en liten del av strøsselsamlingen min, det er jo så gøy med litt sparkel på påskegodteri ;-)

IMG_0142IMG_0135

Sett dem kjølig i minimum 30 minutter.

IMG_0123

I år brukte jeg mandelmel, ikke finmalte mandler og derfor ble begge variantene såpass mørke på farge, normalt blir marsipanen med egg lys hvis jeg bruker fettreduserte finmalte mandler.

IMG_0124IMG_0130

IMG_0117

Sjokoladen som ble til overs etter at jeg hadde dyppet alle kulene helte jeg over i hjerteformer.

IMG_0127

Følg med på Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge